Assisterande domare: Denis Sekula och Qoassi Douba

Startelvan: Nikki, Anton(79), Marco, Andreas, Edvin, Sebastian, Philip, André, Alexandre(65), Johan (K) och Arizio.
Avbytare: Martin, Simon(79), Christoffer, Colin(in 65, ut 87)och David(87).
Varningar: Alexandre (45), Anton (45), André (60), Christoffer (68), Sebastian (74).

0-1 Mikael Ek (58)
1-1 Colin Ram (78)
1-2 självmål (?) (90)

Hemmapremiär på bortaplan ja så är det tyvärr för många av lagen vid denna tid, Björnevi konstgräs bjöd på sol och molnigt och den sedvanliga vinden. Vi tvingades till en sen ändring i matchtruppen då lagkaptenen Per inte hann tillfriskna in kom David. Under uppvärmningen så stod det klart att Kigge inte kunde spela så det blev en sista minut ändring och Andreas fick ta platsen bredvid Marco i mittlåset.

Vi började med Nikki i målet, Anton , Marco, Andreas och Edvin bildade backlinjen. Framför sig hade dom trion Sebastian, Philip och André som i sin tur hade Alex, Johan och Arizio framför sig. Vi fick börja spela mot vinden och ni som känner till Björnevi vet hur blåsigt det kan vara där. Arvika anpassade sig bäst med medvinden och med även ett högt press gjorde att vi under matchens första 15-20 minuterna fick vi vara det jagande laget.

Redan i den 4:e minuten tvingades Nikki till en fin räddning på en nick. Minuten senare försökte Alex vända spelet till Arizio med en längre boll men vinden tog tag i bollen och förkortade bollbanan med en 4-5 meter. Vi hade svårt att komma förbi deras första presslinje men när vi väl lyckades så fungerade inte vårat anfallsspel. Detta gjorde att vi började gå ifrån vår matchplan som vi tränat under veckan.

Trots mycket bollinnehav så skapade inte Arvika så himla mycket heller, det i mycket tack vara att vi gjorde en mer eller mindre felfri halvlek i defensiven. Vår första försök till anfall kom runt den 16:e minuten när Anton och Alex hade ett fint samarbete som så när frispelade sistnämnda, vi återerövrade bollen och fick en frispark i bra läge som Sebastian sköt över.

I den 20:e minuten hade vi en ”längre” anfall men utan att hota gästerna från Arvika. Men vi började lyckas att hålla bollen inom laget mer. I den 24:e så hittade Sebastian, Alex och denna hittade Arizio som dribblade sig inåt och fick iväg ett bra skott som målvakten räddade till hörna. I den 26:e minuten tog gästerna tillvara på faktumet att två av våra spelare var nere på räkning men Nikki räddade ett lågt inlägg som slogs i hopp om att någon skulle gå bollen på sig och in i målet. Vi spelade i över 2-4 minuter med en man mindre medans Anton fick vård.

I den 43:e minuten hade vi ännu en fin anfall där Arizio slog ett lågt inlägg som gästerna lyckades rensa framför Johan. Sista minuterna drar vi på oss två varningar och Arvika fick också en spelare varnad. Antons var en taktisk varning då en motståndare höll på att komma i en bra anfallsmöjlighet, Alexandre fick se ostskivan på grund av att han försökte förhindra en snabb inkast.

Andra halvleken var det vi som hade medvind och matchbilden blev omvända från den första halvleken. Arvika började att försöka använda sig mer av snabba omställningar medan vi försökte ha tålamod och spela vår fotboll. Men det fortsatte att vara en jämn tillställning.

I den 57:e minuten skulle gästerna ta ledningen efter att vi gjorde svårt för oss själva när vi hade situationen under kontroll inte bara vid en tillfälle men även vid ännu en tillfälle och tappade bollen till slut, Mikael Ek skulle vara sist på bollen efter lite flipperspel i vårat straffområdet, inte helt rättvist i mina färgade ögon.

I den 65:e minuten skulle vi få ännu en bra frisparksläge, när Alex blev fullt fälld utan att domaren varnade Arvikaspelaren, men även denna gång gick bollen över. Colin kom in istället för Alex i samma veva. Colin som gjorde ett piggt inhopp och blev den spelaren som skapade oro i gästernas försvar.

Vi flyttade upp mer folk vilket började ge gästerna mera ytor och bra kontringsmöjligheter, i den 70:e minuten räddade Nikki oss kvar i matchen med en fin räddning på ett skott utanför straffområdet. I den 72:a minuten kom Arizio fri i en snedvinkel men valde att passa inåt när han kanske skulle riskerat ett avslut.

I den 78:e minuten skulle Arizio med en underbar boll hitta Colin ute till höger och denna drev bollen några meter och avslutade snyggt i mål, 1-1 och vi ville mer!

Anton orkade inte mer med värken i sin stukade fot och Simon ersatte honom runt den 80:e minuten. I samma minut kom Arvika i en kontring men Nikki gjorde en fin fotparad. Nu blev matchen rejält delad i anfall och försvar lite Hawaii fotboll som det brukas sägas. Något som inte passar oss speciellt bra. Afonso försökte nå killarna att inte falla i den fällan men nu var det mer hjärta än hjärnan som fungerade hos spelarna.

I den 87:e minuten var vi nära 2-1 men målvakten gjorde en kanonräddning och förhindrade Johan att bli målskytt. Colin fick ljumskkänning och föll ner på gräset och när han försökte resa sig upp blev han snurrig och illamående så pass att han fick utgå och in kom David.

Vi fortsatte att trycka fram och skulle straffas för det i den 90:e minuten när Arvika skulle göra 1-2 målet på en snabb omställning. Killarna visade stort lagmoral och tryckte ner Arvika och när vi sedan fick en frispark en bit utanför straffområdet så gick även Nikki upp och på frisparken fick vi till en hörna som jag tror det var Andreas som kom högst och nickade i stolproten! Domaren blåste av matchen kort därefter, en tung förlust som inte på något sätt känns rättvist men som jag brukar säga så är fotboll sällan rättvist. Vi gratulerar Arvika och får ta nya tag till veckan.

Här kan ni se Afonsos tankar om matchen.